• Teologistudiet giver dig jobmuligheder inden for bl.a. HR og kommunikation

    Du kan også blive præst

Du har en verden af forskellige jobmuligheder

Der er arbejde til præster i hele Danmark, og der er attraktive stillinger både på landet og i byen. Folkekirken er der, hvor folk er. De fleste bliver sognepræster, og nogle har en embedsbolig i sognet, mens andre bor i deres egen bolig. Du kan arbejde som eneste præst i et sogn eller som en del af et team.

Du kan blandt andet vælge at blive

Hør hvad andre siger

”Det fremmeste studium fyldt med visdom og historie. Jeg har ikke foretaget mig noget bedre valg end at melde mig ind på teologi. Nogle knækker muligvis nakken på sprogene, men det gælder om at være vedholdende”

”Teologistudiet er betydningsfuldt, mangesidigt og udfordrende. Du får muligheden for at gå i de retninger, du har lyst til, så der er rum til fordybelse i det, der interesserer dig. Jeg var rigtig glad for de teologiske diskussioner og den faglige spændvidde!” 

”Teologistudiet er en legeplads, hvor du kan finde ud af, hvad det vil sige at være til som menneske. Et sted, hvor man får lov til at blive den, man er. Modnes. Hvad det vil sige at være til sammen med andre mennesker og sammen med Gud”

”Hver dag er ny og uforudsigelig. Ingen dage er ens. Alle dage er meningsfulde”

”Det er det studium, du kan suge mest livsnæring af. Og finde ud af, hvad det der med Gud er for noget. Der er en uendelighed indbygget i studiet, hvor de største spørgsmål kan rejses – de allerstørste spørgsmål i menneskelivet”

”I Folkekirken er man rigtig god til at udvise rummelighed og skabe relationer uden at stille krav. Uden at man skal bevise, at man som menneske er værd at have en relation til

”Det er vigtigt, at en præst har et åndeligt fundament. Ellers bliver man bare en tom stemme”

”En præst er et menneske, der er sat i virkelighedens verden med en tydning af tilværelsen og budskabet om, at kærligheden overvinder alt”

”Når livet bliver for stort til, at det kan være derhjemme, må vi op i kirken”

”Ofte er der situationer, som i sagens natur er følelsesmæssigt belastende. Men når det er allerværst, føler man til gengæld også, at det er allermest meningsfyldt, at det jo virkelig er derfor, jeg gør det her

”Det er et arbejde, hvor du har frihed til at indrette dig, så du virkelig bruger dine evner og anlæg. Du kan undervise eller bruge kunst og kultur i dit arbejde. Eller deltage i den offentlige debat eller socialt arbejde. Du har en platform, hvor du kan vælge forskellige retninger, som alle er meningsfulde”

”Jeg bliver selv klogere af at gå på arbejde hver dag. Når jeg eksempelvis har skrevet en prædiken, tænker jeg ofte, nu forstår jeg noget om menneskets eksistens, jeg ikke har forstået før” 

“Når vi er i felten i udlandet, er vi i en fremmed kultur, hvor feltpræsten naturligt kommer til at repræsentere et lille stykke Danmark – et lille stykke fædreland. Et asyl, hvor man i princippet lægger sine våben fra sig og samles i det fællesskab, der i hverdagen synligt kommer til udtryk igennem soldaternes kammeratskab, hjælpsomhed, tillid og loyalitet”

”Som præst skal du kunne holde mund, når der ikke er noget at sige. Også i smerten. Vi skal turde tie stille og mærke det andet menneske, som lider. Det er bedre, at jeg får en tåre i øjenkrogen, end at jeg fylder rummet med ord”

”Jeg kom til at holde af narkomanen og alkoholikeren, den hjemløse og den ensomme. Ingen andre taler deres sag. Vi forholder os til folk i øjenhøjde, også selvom de ligger ned. Det kræver bare, at man bøjer sig lidt mere”

”At være præst er ikke bare et job, men en livsstil båret af tro, håb og kærlighed. Hver eneste dag bliver du inviteret inden for i menneskers liv. Det er dér, du gør en forskel”

©2017 FOLKEKIRKEN | blivpræst.dk | STRATEGI, IDÉ, DESIGN OG TILRETTELÆGGELSE: Handpicked